Werkconferentie 'Ken uw rechten'

Op 21 januari 2011 werd in Amsterdam een werkconferentie gehouden onder de titel 'Ken uw rechten' over het Marokkaans, Turks en Nederlands familierecht, vreemdelingenrecht en problemen rond achterlating. Tevens werd een voorlichtingsfilm gepresenteerd. 

Deze bijeenkomst was bedoeld voor professionals, voorlichters, vrijwilligers, studenten en andere belangstellenden die in hun werk vaak te maken hebben met volwassenen en jongeren met een Marokkaanse of Turkse achtergrond.  

Een feestelijk onderdeel van het programma was de Presentatie van de voorlichtingsfilm: Yasal haklarini tani! Ken uw rechten! die informatie geeft over het Turks en Nederlands familierecht en achterlating, met medewerking van de regisseur/producent Ali Karacabay.Conferentie 26 november 2010

De Stichting Steun Remigranten (SSR) organiseerde in samenwerking met de Landelijke Werkgroep Mudawwanah een conferentie op 26 november 2010 te Amsterdam over het thema: ‘Achtergebleven of achtergelaten?’ De rechtspositie van Marokkaanse migrantenvrouwen en kinderen in het kader van achterlating, vreemdelingenrecht en het Nederlandse en Marokkaanse familierecht.

Expertmeetings en conferenties

SSR organiseerde in het kader van haar project Achtergelaten Vrouwen drie expertmeetings in Marokko. De verslagen van de expertmeetings in Marokko vindt u hier: 

Al Hoceima, 7 juni 2008
bestand: SSR expertmeeting Al Hoceima 7 juni 2008.doc

Ouarzazate, 21 maart 2009
bestand: SSR expertmeeting Ouarzazate 21 maart 2009.doc

Rabat, 24 oktober 2009
bestand: SSR Expertmeeting Rabat 24 okt 2009 .doc